User Tools

Site Tools


ssh_tunnel

'Uppdatering' Det finns numera wlan på x2000-tågen. Dessa möjligör ej den nämda metoden under varpå man får ta till andra tillhyggen. Detta är än så länge oprövat men kommer att testas på nästa resa. Det sägs att wlanen på tågen inte stoppar DNS och ICMP, varpå man får tunnla genom dessa istället. Detta funkar ju då givetvis på alla öppna wlan som tillåter DNS och ICMP.

*http://thomer.com/howtos/nstx.html DNS-tunnel *http://nulldigital.net/blog/view.php?id=41 ICMP-tunnel

__

Något som jag uppmärksammat när jag åkt tåg med SJ är att det finns öppna wlan från mycloud på stationerna. Dock när man anslutit och försöker surfa så kommer man till en ful sida där det står att man ska punga ut med typ 90 kr för att få surfa en timme. Men eftersom tåget sällan står still mer än 5 minuter på en station så kan det kännas ovärt. Som tur är kan man SSH:a utan problem vilket öppnar en lätt joggingtur runt myclouds trängselskatt.

* Knaka igång putty och ladda dina favorit-sessions inställningar * Gå till tunnel inställningarna http://docs.cs.byu.edu/docs/sshtunnels/putty_ssh.png * Välj en godtycklig source port, tex 4444 * Ange proxy.liu.se:9999 i destination * Spara dina nya sessions inställningar så du slipper ange tunnel inställningarna varje gång, det har man inte tid med eftersom tågen endast står några minuter på varje station och man vill ju hinna få hem alla nya mail som kan komma till inboxen mellan varje station \o/

* Ställ in dina proxy inställningar i din webbläsare till localhost:4444 (om 4444 är den godtyckliga porten du valde)

* Surfa till valfri sida på hela wääbbben. logga in med ditt personummer ÅÅMMDD-XXXX och ditt “lånekortsnummer” på liu kortet (14 siffror).

Om du inte har någon burk att SSH:a till för att skapa tunneln så finns alltid astmatix.ida.liu.se eller ixtab.isy.liu.se

Eftersom du är laglydig ser du ovanstående text som ett exempel. Givetvis kommer du bara använda det här för din egen säkerhets skull när du surfar från publika nät som du betalar för, eller hur?

ssh_tunnel.txt · Last modified: 2009/11/06 12:05 by jetthe